Snabb leverans Fri frakt över 400 kr Nöjd-kund-garanti
08 122 007 80

Logga in

X

Frågor och svar

Vad innebär tandblekningsprocessen?

Tandblekning är en blekningsprocess som bleker missfärgningen av tandemaljen. Vårt system använder en säker och effektiv tandblekningsgel som läggs i två formbara munskenor som du sedan har på dina tänder i 30-60 minuter. Detta görs dagligen tills du når den blekningseffekt som du önskar. Nu kan du få en professionell tandblekningsbehandling utan att betala massor av pengar hos tandläkaren. Vår metod är identisk med den som man normalt får hos tandläkaren.

Hur fungerar tandblekningsprocessen?

Ett avtryck av dina tänder görs hemma med våra lättanvända formbara munskenor. Du applicerar sedan tandblekningsgelen inuti munskenorna och placerar dessa över dina tänder. De flesta ser resultat redan inom några dagar. Det går utmärkt att sova medan man utför behandlingen.

Hur tar tandblekningsprocessen bort missfärgningar?

Tandblekning är en process som bleker missfärgningar på tandemaljen. Dentways blekningsmetod, som är identiskt med det som tandläkarna använder, tar bort missfärgningar och bleker dina tänder bländande vita skonsamt och effektivt. Medan de aktiva ingredienserna i gelen bryts ned, bearbetar syre de missfärgade organiska avlagringarna, vilket gör tänderna vita. År av kliniska tester har demonstrerat säkerheten och effektiviteten hos detta system.

Vad innehåller Dentway tandblekningsgel?

Dentways nya tandblekningsgel är 100% fri från väteperoxid, karbamidperoxid och animaliska restprodukter som annars är vanliga i tandblekningsgel. Metoden bygger istället på ett komplex som bryts ner inne i munnen och frisätter syre i icke-radikal form. Syret reagerar med de organiska fläckarna och missfärgningarna på tänderna och oxiderar dom, vilket gör tänderna vitare och vitare utan att skada tänderna.

Vilken av era metoder ska jag använda för bäst resultat?

I metoden med skenor (Starter Kit) formar du skenorna och fyller dem med gel som får verka mot tänderna i omkring 30 minuter. Med denna metod bleker du tänderna grundligt och du kommer åt väl mellan och bakom tänderna. Denna metod är lite mer tidskrävande än den med remsor (White Strips) som är oerhört enkel att genomföra. Resultatet med den senare metoden är också bra men resulatatet blir inte lika grundligt och du bleker endast den del av tänderna som syns när du ler.

Vad orsakar missfärgning?

Det finns många anledningar. Den vanligaste är konsumtion av mat, kaffe, te, vin och läsk samt snusning och rökning. Våra tänder blir mer och mer missfärgade efterhand som åren går.

Är resultatet parmanent?

För de flesta människor kommer behandlingen att hålla i många år. Dina tänder har i första hand blivit missfärgade genom intag av mat och dryck. Mat och dryck (speciellt kaffe, Cola och rödvin) och rökning kommer gradvis att göra tänderna mörkare igen efterhand som tiden går. Du kan periodiskt bleka dina tänder för att undvika detta. Efter blekningsbehandlingen gör de flesta människor finputsningar någon gång varje år.

Hur viktigt är det med formbara skenor?

Väldigt viktigt! Att ha formbara skenor är en förutsättning för att få ett tillräckligt blekningsresultat. Ej formbara skenor kan orsaka ojämn blekning eller fläckar på tänderna och är väldigt obekväma att ha på. Hos Dentway får du alltid formbara skenor.

Vad är skillnaden mellan formbara skenor och laboratorietillverkade munskenor?

Både formbara och laboratorietillverkade munskenor är effektiva och säkra. De laboratorietillverkade munskenorna är lite mer precisa. För att få våra munskenor mer precisa kan du trimma munskenan efter tandavtrycket med en liten sax.

Jag har redan munskenor. Kan jag endast köpa tandblekningsgelen?

Ja självklart, vi säljer även gelen separat. Den kan användas med alla munskenor på samma sätt som din tidigare gel.

Vem ska inte bleka sina tänder?

Vi rekommenderar att du fyllt 18 år och att du besökt en tandläkare innan du startar behandlingen för att kontrollera att du inte har några hål i tänderna eller problem med tandköttet. Vi rekommenderar inte produkterna till dig som är gravid eller ammar. Om du är överkänslig mot något av innehållsämnena i produkten ska du inte bleka dina tänder.

Är det säkert att bleka mina tänder hemma?

Ja självklart, vår hemmatandblekning är speciellt utformad för att vara enkel och säker att använda, och den levereras med en utförlig bruksanvisning. Mer än ett decennium av forskning har visat att blekning av tänderna med vårt system är säkert och effektivt.

Hur lång tid tar blekningsprocessen?

Resultaten är beroende av varje persons individuella egenskaper, hur lång tid och hur ofta du bleker tänderna, men de flesta ser resultat redan inom ett par dagar.

Finns det några bieffekter?

Dentways tandblekningsgel är speciellt formulerad för att undvika ilningar i tänderna, och innehåller inte de ämnen som annars orsakar ilningar, såsom väteperoxid eller karbamidperoxid. Det finns inga kända sidoeffekter eller biverkningar.

Jag har fått vita fläckar på tänder efter de första behandlingarna, är detta normalt?

Det är helt normalt att man får vita fläckar eller ränder på tänderna efter de första behandlingarna, detta går över efter några timmar upp till en dag eller två. Du behöver inte oroa dig för detta utan kan fortsätta behandlingen. Ränderna eller fläckarna beror på sammansättningen av molekyler i dentinet.  Om och när detta händer behöver emaljen lite extra tid på sig att bli jämn i färgen efter tandblekningen.

Hur mycket tandblekningsgel behövs per behandling?

I varje enskild munskena behövs det ungefär ¼ till ½ ml av blekningsmedlet. Om du bara använder ¼ ml krävs att du enbart lägger gel i skenan vid de tänder som syns. Det är onödigt att bleka de tänder som ändå inte syns när du ler. För att inte behöva använda så mycket gel är det viktigt att du klipper skenorna längs med tandraden så att de endast täcker tänderna, vilket innebär att du slipper överflödig gel. Det behövs endast så mycket gel att det täcker dina tänder.

Hur lång hållbarhet har blekningsmedlet och hur förvarar jag det?

Blekningsgelens hållbarhetstid, om den förvaras i kylskåp, framgår av datumet på förpackningen. 

Hur mycket tandblekningsgel behövs per behandling?

Gelen skall fyllas upp i nivå med strecket på bilden nedan vilket motsvarar ungefär ¼ till ½ ml av blekningsgelen. När du applicerat gelen trycker du till skenan på plats i munnen vilket fördelar gelen jämnt över hela tanden.

Det är onödigt att bleka de tänder som inte syns när du ler. Du behöver inte heller applicera gel i skenan på de ställen du vet att du har porslinskronor. Det är inte skadligt, men det bleker inte heller. För att inte behöva använda så mycket gel kan du trimma skenorna längs med tandraden så att de endast täcker tänderna, vilket innebär att du slipper överflödig gel.  

tänder

Får alla människor samma resultat av tandblekningsbehandlingen?

Alla människor kan uppnå ett bländande vitt leende, men hur snabbt det går beror på hur missfärgade dina tänder är när du börjar med behandlingen, samt dina genetiska förutsättningar. Om du har stora missfärgningar på dina tänder när du börjar behandlingen kan du i vissa fall behöva utföra behandlingen flera gånger för att uppnå samma resultat. Tillhör du den kategorin som genetiskt har missfärgade tänder kan du behöva behandla tänderna under längre tid innan du ser resultat. Ge dock inte upp, du kommer att se resultat, det viktigaste är att du fortsätter behandlingen enligt instruktionerna och har lite tålamod. Du kan också prova att lägga på lite extra gel i skenorna och undvika att få saliv i skenorna genom att prata under behandlingen.

Hur påverkas konstgjorda tänder (tex. av plast och porslin) av blekningsmedlet?

Tänder som är konstgjorda skadas inte av blekningsmedlet, däremot bleks de inte på samma sätt som dina övriga tänder. De konstgjorda tänderna har säkert även de blivit missfärgade med tiden. Detta kommer att blekas bort, men de kan aldrig bli vitare än vad de var från början. Våra tidigare kunder som har haft konstgjorda tänder och blekt tänderna har upplevt att även om de endast blekts ett fåtal nivåer har helhetsintrycket blivit väldigt bra. Hur bra resultatet blir beror på vilken färg konstmaterialet hade när de sattes in.

Jag har haft tandställning och har nu en ståltråd på baksidan av tänderna, kan jag använda era produkter?

Det går bra att bleka tänderna fastän du har en ståltråd på baksidan av dina tänder. Många av våra kunder har ståltråd kvar på baksidan av tänderna för att hålla tänderna i skick efter tandställningen.

Jag har ett tandsmycke, kan jag använda era produkter?

Det att du har ett tandsmycke är inget problem för utföringen av behandlingen. Det vill säga, blekningsgelen kommer inte att skada tandsmycket.

Hur kan ni vara så billiga?

Tandläkarna tillverkar munskenorna för hand i ett laboratorie vilket tar lång tid och är mycket kostsamt. Hos oss formar man skenorna själv, vilket spar tid och innebär att vi kan erbjuda vår tandblekningsbehandling till ett mycket fördelaktigare pris, men med samma resultat som med skenorna från tandläkaren.

Varför är era produkter bättre än andra blekningar?

Vår formula är framtagen speciellt för att eliminera ilningar i tänderna. Den innehåller även en optimal ph formula för att uppnå ett högre blekningsresultat. Tandblekningsprodukter som du kan köpa i affären använder inte formbara skenor vilket gör att gelén läcker ut och gelén är oftast också för tunn för att stanna i skenan. Dessa produkter innehåller oftast en lägre nivå av aktiva ingredienser vilket innebär att du inte uppnår något större blekningsresultat.

Vad innebär Dentways garanti om vitare tänder efter 10 dagar?

Dentways garanti om vitare tänder innebär att vi garanterar att du uppnår blekningsresultat med tandblekning hemma. Vi garanterar att dina tänder blir vitare efter 10 dagar efter utförd behandling. För att garantin ska gälla krävs att du utför behandlingen enligt de medföljande instruktionerna. Vänligen observera att garantin endast gäller vid förstagångsköp. Kontakta gärna vår kundtjänst om du har ytterligare frågor om vår nöjd-kund-garanti.

Hur kan jag betala?

Du kan betala med kort eller mot faktura.

Fakturabetalning

Du måste uppge ditt personnummer för att kunna handla mot faktura. Dentway förbehåller sig rätten att ta kreditupplysning. Högsta fakturabelopp är 2 000 kr. Vid högre belopp ber vi dig att ta kontakt med vår kundtjänst. Fakturan skickas till den e-postadress som uppges vid beställning. Betalning inom 10 dagar från fakturadatum. En faktureringsavgift på 25 kr tillkommer. Vid varje skriftlig påminnelse utgår en avgift på 50 kr. Dröjsmålsränta debiteras från fakturans förfallodag med 1,5 procent per månad.

Kortbetalning

Vi accepterar de flesta normala kreditkort. Vi samarbetar med Payex för att kunna erbjuda dig högsta möjliga säkerhet vid kortbetalningen. Kortnummer och dina uppgifter är skyddade utav Payex och lämnas inte ut till tredje part. Dentway lagrar inte dessa uppgifter. Payex är en av nordens ledande kortbetalningshanterare och sköter alla betalningar för t.ex. blocket.

Ångerrätt/reklamation

För att kunna tillämpa din ångerrätt godtar vi ingen retur där produktens förpackning är bruten och du måste kontakta oss via e-post eller telefon före du skickar tillbaka produkten. Vid ångerrätt bekostas frakten av kunden och den ska vara mottagen av kontoret senast 14 dagar efter att ni mottagit ordern.

Vid reklamation måste ni kontakta oss via e-post eller telefon före du skickar tillbaka produkten. Skicka din retur eller reklamation till:

Dentway
Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Sverige