Snabb leverans Fri frakt över 400 kr Nöjd-kund-garanti
08 122 007 80

Logga in

X

 

Missfärgade tänder

Missfärgade tänder får vi av olika orsaker. Livsmedel, ålder och vissa mediciner kan påverka tändernas nyans och göra dem missfärgade. I stort sett alla får missfärgade tänder med tiden, när beror på tandens kvalitet men till störst del beror det på vilken mat och dryck vi intar. Även nikotin; snus och cigaretter gör att tänderna missfärgas snabbare – och givetvis har din munhygien stor inverkan, även om man förr eller senare ändå får missfärgade tänder trots tandborstning både morgon och kväll varje dag.

Exempel på livsmedel som kan missfärga dina tänder är kaffe, te, soja och rödvin vilka alla bidrar till att dina tänder bli missfärgade. Första steget till att slippa missfärgade tänder är att undvika dessa livsmedel samt nikotin. Kaffe och te kan du även försöka dricka med mjölk för att minimera risken för missfärgningar och gula hinnor. Tandborstning och tandtråd är givetvis också en viktig del för tänderna – även om missfärgningarna inte går att borsta bort.

Det går alltid att åtgärda missfärgade tänder genom att bleka med någon av de olika tandblekningsmetoderna som finns - både hos tandläkaren och såna som du kan utföra själv i hemmet. Några av tandblekningsmetoderna är blekgel, laser och tandblekningspenna.