Snabb leverans Fri frakt över 400 kr Nöjd-kund-garanti
08 122 007 80

Logga in

X

Att bleka tänderna hemma

Information

Att bleka sina tänder på grund av missfärgningar eller skadad tandemalj blir mer och mer populärt – vem vill inte ha ett vitt vackert leende? Det finns olika metoder av tandblekning, både sådan som utförs hos en tandläkare men idag erbjuder marknaden även produkter för tandblekning hemma. Tandblekning är en metod som tar bort de missfärgningar som uppstår på tänderna genom bland annat konsumtion av livsmedel som kaffe, te och vin. Även nikotin – rökning och snusning, påverkar tändernas vita nyans och gör att de kan missfärgas. Andra faktorer är ålder eller viss medicin.

Under tandblekningen tränger blekningsmedlet ner genom emaljen och tandens dentin, den kanal som förbinder pulpan med emaljen. Vanligtvis är det karbamidperoxid som används för att bleka tänderna – missfärgningen finns kvar i tanden men bleks alltså till en ljusare nyans.

Tandblekning är en beprövad och säker metod med få biverkningar. Vissa personer kan uppleva ilningar i tänderna efter behandlingen med detta går att förebygga genom att använda produkter med hög fluorhalt. Vet du av dig sedan tidigare att du har känsligt tandkött kan du välja skonsammare tandblekningsprodukter.

Den allra vanligaste metoden för tandblekning är att applicera ett särskilt blekningsgel på tandskenor som är anpassade och formade efter tandraden. Metoden utförs av tandläkare men med hjälp av Dentways tandblekningsbehandling uppnår du precis samma resultat om du vill bleka tänderna hemma, men till ett betydligt lägre pris.

 

Bleka tänderna själv

Att bleka sina tänder hemma är varken svårt eller speciellt tidskrävande och ger snabbt ett synligt resultat. Förut, innan hemtandblekning blev mer vanligt och började synas på marknaden, var vi tvungna att gå till en klinik eller till en tandläkare om vi ville få vitare tänder. Nu däremot kan vi bleka tänderna hemma i lugn och ro – till ett betydligt billigare pris men med samma, snygga resultat!

 

Tandblekning hos tandläkaren

Blekning hos tandläkaren går till på samma sätt som om du köper tandblekning från Dentway med skillnaden att tandläkaren gjuter tandskenorna åt dig. Det uppnådda resultatet är dock detsamma som om du bleker tänderna hemma. Kostnaden för tandblekning hos tandläkare eller på en klinik ligger på mellan 3000-5000 kronor.

Dentway.se använder cookies.

Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.